Όλα κάποτε έχουν ένα τέλος! - All good things come to an end!

Πέρασαν οκτώμισι χρόνια από τότε που η αγάπη για το sharing δημιούργησε το kapaki.info
 
Με όραμα την δημιουργία μιας κοινότητας ελεύθερου διαμοιρασμού όπου τα μέλη επικοινωνούν, ανταλλάσσουν αρχεία, πληροφορίες και απόψεις, φτιάξαμε το kapaki.info και το κρατήσαμε ενεργό παρά τις εκάστοτε δυσκολίες.
 
Σε πείσμα των καιρών, ενάντια σε κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις, απέναντι σε κυνηγητό και σε αθέμιτους ανταγωνισμούς, το kapaki.info κράτησε την φιλοσοφία του σταθερή και την στάση του ειλικρινή μη υποκύπτοντας στους πειρασμούς των διαφημίσεων, των δωρεών και των συνδρομών, παρέχοντας στα μέλη του φρέσκο ποιοτικό υλικό.
 
Ζήσαμε αφίξεις και προστήσεις, αναχωρήσεις και αποχωρήσεις, ακόμη και απώλειες μελών και συντελεστών με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια θέληση για προσφορά, την ίδια αγάπη για το sharing, την ίδια φιλοσοφία για την ελευθερία της διακίνησης αρχείων και ιδεών στο διαδίκτυο. Ανταλλάξαμε πληροφορίες, εκθέσαμε προβληματισμούς και εκφράσαμε απόψεις στο φόρουμ, διασκεδάσαμε με το ραδιόφωνο, κατεβάσαμε σπάνιο υλικό, αναγνωρίσαμε και επιβραβεύσαμε την προσπάθεια και την δουλειά όλων των συντελεστών που συνέβαλλαν στην κυκλοφορία των αρχείων είτε κωδικοποιώντας τα, είτε υποτιτλίζοντάς τα.
 
Το kapaki.info στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, ενώ διατήρησε τις απαραίτητες αντιπαραθέσεις σε κόσμιο επίπεδο, ενθαρρύνοντας τον γόνιμο δημιουργικό διάλογο.
 
Θεωρούμε ότι σε κάποιο βαθμό, τα οκτώμισι αυτά χρόνια προσφέραμε κάτι θετικό στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού διαδικτύου, αλλά κριτής αυτού τελικά είστε όλοι εσείς που μας συντροφεύσατε και μας στηρίξατε όλο αυτό το διάστημα.
 
Όλα τα καλά όμως έχουν ένα τέλος!
 
Με βαριά καρδιά και έντονα συγκινημένοι, είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε τον κύκλο ζωής του kapaki.info. Εξωγενείς παράγοντες έχουν καταστήσει την λειτουργία του χώρου επικίνδυνη. Το κυνηγητό έχει κορυφωθεί και στο προσεχές μέλλον οι κυνηγοί θα κτυπήσουν και την πόρτα μας, όχι και τόσο ευγενικά. Για να προστατέψουμε τους συντελεστές και τα μέλη μας από πιθανές περιπέτειες, είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την λειτουργία του χώρου. Θεωρούμε ότι σε μια μάχη που δεν έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε, είναι προτιμότερο να λυγίσουμε παρά να σπάσουμε.
 
Στις 7 Μαρτίου του 2020 λοιπόν το kapaki.info ‘κατεβάζει ρολά’ και αποχαιρετά με σεβασμό τα μέλη του.
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε όλον αυτόν τον καιρό, όλους τους uploaders και τις ομάδες που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα, την διαχειριστική ομάδα που εξασφάλισε την ομαλή λειτουργία και βοήθησε τα μέλη μας να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και σε όλους όσους αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο για να λειτουργήσει και να βελτιωθεί ο tracker.
 
Σαν ένα μικρό ευχαριστώ και δείγμα ευγνωμοσύνης προς όλους εσάς, αποφασίσαμε όλο το περιεχόμενο του tracker να γίνει freeleech και να κλείσει το hit ‘n’ run μέχρι και τις 6 Μαρτίου 2020. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε όλοι να κατεβάσετε υλικό χωρίς να προβληματίζεστε για το ratio ή για το hit ‘n’ run.
 
Ευχόμαστε τα καλύτερα για όλους και για καθέναν ξεχωριστά και ελπίζουμε ότι θα ξανασυναντηθούμε κάπου, κάποτε.